Építkezni szeretne, de a földterületen nem tisztázott a telekhatár, és emiatt nem tudja elkezdeni a munkálatokat? Ebben az esetben a földmérés segít, de csak abban az esetben, ha tapasztalt, megbízható szakemberek végzik el ezt a feladatot.

Manapság egyre gyakrabban hallhatunk építőipari beruházásokról és ipari létesítmények tervezéséről. Bármilyen építkezéshez – legyen az magánszemély, vagy cég által elindított beruházás – az első lépés a tervezés, az engedélyek beszerzése, de emellett az egyik legfontosabb feladat a terület kialakítása, amelynek méreteit földmérés segítségével lehetséges megállapítani. Ezt természetesen kizárólag képzett és lehetőleg tapasztalt földmérők végezhetik el, hiszen egyrészt ők rendelkeznek az ehhez szükséges műszerekkel, de ami fontosabb, tudással is.

Sok esetben tapasztalhatjuk azt, hogy a földterület minőségi feltüntetése, vagy használatának célja megváltozott az idők során – ilyenkor szintén szükséges a földmérők bevonása. A szabadon álló területeknek egyre inkább növekszik a kihasználtsága az építési területté minősítéssel. A beruházások telekhatárainak kijelölése szintén csak földméréssel végezhető el. Változhatnak a tulajdoni viszonyok, felmerülhet a terület-megosztási igény is, amelyet szintén a földmérés segítségével lehetséges megvalósítani. Bármilyen, a tulajdonnal és a telekhatárral kapcsolatos, vitás kérdésben az egyetlen biztos módszer a földmérés, de ugyanez a helyzet, ha földterületek bővítéséről, illetve átminősítéséről van szó.

Ha megtörtént a földmérés, akkor a földhivatali bejegyzés is megoldható, ez pedig gyakorlatilag elengedhetetlen feltétele az építkezéseknek, az egyéb beruházásoknak, valamint az ezekhez szükséges hitelfelvételnek.

Bármelyik, fentebb felsorolt esettel is álljon szemben, ha földmérőre van szüksége, cégünkre számíthat! Földmérést Budapesten és közvetlen vonzáskörzetében végzünk, de szükség esetén az ország bármely pontján számíthat a szolgáltatásaink megbízhatóságára. Ha szeretné igénybe venni szolgáltatásainkat, keressen bennünket elérhetőségeinken!