birtokhatárok ellenőrző bemérése általában az ingatlan adás-vételhez, a birtokba adáshoz, a szomszédos ingatlannal kapcsolatos viták rendezéséhez, illetve kerítésépítéshez szükséges.

A telekvásárlás mindennapos nem csak hazánkban, de az egész világon is, ám a birtokhatárok ellenőrző bemérésének elvégeztetése már jóval ritkább, pedig igencsak hasznos lenne minden egyes telekvásárlás után földmérőt hívni, aki elvégzi ezt a feladatot. Elég csak arra gondolni, hogy ha a telek akár csak egy kicsivel is nagyobb, mint amekkora területet körbekerítettünk kerítéssel, máris több százezer forintos kár keletkezett, ami ugyan csak egy esetleges eladásnál fog realizálódni, de akkor a jogos bevételünktől esünk el. Ha időben, ám jóval a vásárlás után vesszük észre a hibát, akkor sem késő elvégeztetni a birtokhatárok ellenőrző bemérését, ám vitás helyzetben így is, úgy is bírósági ügy lehet a dologból, amit jobb elkerülni.

birtokhatárok ellenőrző bemérése során a földmérő szakember gyakorlatilag centiméterre pontosan képes meghatározni a telek tényleges határait. A kerítést érdemes csak ezt követően megépíteni, hiszen az utólagos átépítése újabb sok százezres veszteségként jelentkezik, ennek elkerülése viszont ez megelőzhető, a birtokhatárok ellenőrző bemérésének költsége pedig azonnal meg is térül.

birtokhatárok ellenőrző bemérését kizárólag földmérő végezheti el az olyan földrészleteken, amelyeknek határaival kapcsolatban bírósági eljárás nincs folyamatban, illetve az fel van függesztve. A birtokhatárok ellenőrző bemérésének eredménye a helyszínen kijelölt birtokhatár és a főbb kitűzési méreteket tartalmazó, valamint a nyilvántartott állapottól való esetleges eltéréseket kimutató kitűzési vázrajz.

Amennyiben a birtokhatárok ellenőrző bemérésére lenne szükség, válasszon Ön is bennünket! Cégünk nem csupán a birtokhatárok ellenőrző bemérését, de minden, a földméréssel kapcsolatos feladatot precízen végez el, így biztos lehet benne, hogy döntését nem fogja megbánni!

Ha kérdése lenne a birtokhatárok ellenőrző bemérésével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken!