Régi épület feltüntetése gördülékenyen!

Régi épület feltüntetése gördülékenyen, rövid határidővel. Velünk hamar megoldhatja a kényes helyzetet, kérje profik segítségét az ügyintézéshez!

Vannak olyan régi épületek, amelyekről csak jóval később derül ki, hogy nem találhatók meg az ingatlan nyilvántartásban. Nem ritka például, hogy adásvétel után jutnak hozzá ezekhez az információkhoz az új tulajdonosok. Ilyenkor sokan kétségbeesnek, mert nem tudják, hogy milyen irányba mozduljanak el, kitől kérjenek segítséget az ügy gördülékeny lebonyolításához. Amennyiben Ön is hasonló helyzetbe került, és szeretne utólag gondoskodni a régi épület feltüntetéséről, forduljon hozzánk bizalommal!

Velünk sokkal gördülékenyebb és egyszerűbb a régi épület feltüntetése, azonban mielőtt hozzánk fordulna, érdemes pár dolognak utánanéznie. Fontos, hogy megpróbálja felkutatni az épületre vonatkozó  fennmaradási vagy használatbavételi engedélyt. Ha nincs meg, akkor az önkormányzat irattárából kell kiérnie a dokumentum hitelesített másolatát. Előfordulhat, hogy nem lesznek meg a szükséges papírok, ekkor pedig pontosítani kell azt, hogy a szóban forgó épület mikor épült.

Tíz évesnél fiatalabb ingatlannál az önkormányzattól be kell kérni a fennmaradási engedélyt. Tíz évnél idősebb épületnél az önkormányzat intézkedési jogköre érvényét veszti. Lehet kérni fennmaradási engedélyt, viszont így elkerülhető a bírság és nem feltétlenül kell számolni bontással sem, csak akkor, ha nagyon indokolt. Az építési hatóság által kiállított bizonyítvánnyal lehet igazolni az épület fennállását. Erre az papírra  régi épület feltüntetéséhez  mindenképp szükség lesz. A hatósági bizonyítványban meg kell nevezni az épület funkcióját!

Ránk maximálisan számíthat a  régi épület feltüntetésekor is! Profi csapatunk rugalmas, ügyfélközpontú szolgáltatást biztosít az érdeklődők számára. Honlapunkon bővebb információkat is találhat rólunk. Ha kérdései lennének a  régi épület feltüntetésével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol készséggel állunk a leendő ügyfelek rendelkezésére.