Telekösszevonás szakember segítségével

Telekösszevonás szakember segítségével, kedvező árakon, rövid határidővel – válasszon Ön is bennünket!

Amikor megvásárolunk egy, a sajátunk mellett álló telket, és szeretnénk, ha a két terület egyazon földkönyvi bejegyzés alá tartozna, akkor telekösszevonási eljárásra van szükség. Ez egy meglehetősen bonyolult bürokratikus folyamat, amit laikusként nehéz átlátni, hibákat elkövetni közben pedig könnyű, ami akár komolyabb anyagi következményekkel is járhat, ezért érdemes egy szakértő segítségét igénybe venni hozzá.

Szakértő nélkül hosszadalmasabb, nehezebb is lehet a telekösszevonás folyamata, sokan pedig nem engedhetik meg maguknak, hogy a tervezettnél tovább foglalkozzanak ezzel a feladattal. Számos olyan élethelyzet van, amelyek miatt mindenképp gördülékennyé kell tenni az ügyintézés folyamatát. Minden egyes módosítás csak további szervezést igényelhet, így az ember egy idő után azt érezheti, hogy sosem ér a telekösszevonás végére. A kényelmetlen helyzetek rengeteg stresszt előidézhetnek, ebben az állapotban pedig nem lehet összpontosítani a valóban fontos teendőkre.

Építkezés előtt, illetve  a telekhatárok kijelölésekor az első feladat, hogy földhivatal által bejegyzett helyrajzi számmal rendelkezzen a terület. Ezt az eljárást csak akkor lehetséges igényelni, ha tisztázottak a tulajdonosi viszonyok és a földterület pontos mérete – ez utóbbi meghatározásához van szükség földmérőre. Amint ez megvan, a terület építési teleknek minősíttethető, amit követően megkezdődhet az építkezés.

Sokszor előfordul azonban, hogy telekösszevonásra van szükség, például, ha nem megfelelő méretű a telek, vagy egymás melletti kisebb területekről van szó; ebben az esetben mindenképpen kérni kell a telekösszevonást. Az is lehetséges, hogy egy kertet, vagy szőlőt, ami korábban külterületnek számított, belterületként lehet bejegyeztetni. Ha az adott terület külön helyrajzi számon volt iktatva, telekösszevonással egyesíthető mellette található, belterületként nyilvántartott telekkel.

Ha olyan vállalkozást keres, amely a telekösszevonással kapcsolatos minden feladatot maradéktalanul és precízen végez el, válasszon bennünket! Cégünk több, mint két évtizede foglalkozik földméréssel és a hozzá kapcsolódó feladatokkal, így a telekösszevonással is. A helyszíni felmérést követően elkészítjük a vázrajzot, amit egy kérelemmel együtt be kell adni az önkormányzathoz, így gyorsan elintézhető a telekösszevonás folyamata.

Munkánkat körültekintően, lelkiismeretesen, mindig az aktuális szabályoknak megfelelően készítjük el. A hibátlan, szakszerűen elkészített vázrajz szintén hozzájárul ahhoz, hogy a telekösszevonás folyamata a lehető leggördülékenyebb legyen. Maximálisan alkalmazkodunk az ügyfelekhez, időbeosztásukhoz, számunkra is fontos, hogy az adott ügy minél hamarabb sikeresen a végére érjen.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és szeretne bennünket megbízni a telekösszevonással, illetve, ha kérdése lenne tevékenységünkkel és árainkkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!