A földmérés évezredek óta fejlődő tudománya

Az emberek többsége a földmérést valószínűleg az újkor egyik vívmányaként határozná meg. Pedig ahogy az alábbiakból ki fog derülni, a szakma gyökerei nagyon mélyre hatolnak az emberiség történetében.

A földmérés a kezdetekben a különböző földművelési birtokok határainak nyilvántartására szolgált. Az i.e. 3. évezredben már Mezopotámiában foglalkoztak ilyen tevékenységgel, Egyiptomban pedig, ahol nem mellékesen kötélkihúzóknak nevezték a földmérést végző szakembereket, a Nílus évente bekövetkező áradása folytán újra és újra kellett rajzolni a földművelési területek határait. Az utóbbi birodalomban már nyilvántartások is szabályozták a földmérést, és az adózás megtervezéséhez is felhasználták eredményeit.

A földmérésről hamarosan művek is születtek, például Alexandriai Hérón Dioptrája, a Római Birodalomban pedig a földmérést végző szakembereknek már kellett domborzati térképeket is készíteniük, igaz, főként katonai céloknak eleget téve.

A földmérésre használt mérőeszközök és számítások az évszázadok során sokat fejlődtek, majd a 16. századi Itáliában csúcsosodtak ki. Bár az ingatlan-nyilvántartás a huszadik század háborús időszakában aztán egy időre rendezetlenné vált, de hamar visszanyerte régi fényét.

Ha olyan céget keres, ami a földmérés nemes hagyományait ápolva, a legmodernebb eszközökkel dolgozik, akkor próbálja ki a mi szolgáltatásainkat! Keressen minket bátran elérhetőségeink egyikén!

Keressen elérhetőségeinken!

Kapcsolatfelvétel

Földmérésre lenne szüksége? Válasszon bennünket!

A földmérés, a telekhatár-rendezés, vagy akár a kivitelezéssel kapcsolatos geodézia olyan területek, amelyek feladatait minden esetben szükséges szakértőkre bízni. Ha Ön olyan, földméréssel foglalkozó vállalkozást keres, aminek minden tagja kiemelkedő szakértelemmel rendelkezik a maga területén, forduljon hozzánk bizalommal!

Szolgáltatásaink a földméréssel kapcsolatos összes területet lefedik, így bármire is lenne szüksége ennek kapcsán, nálunk biztosan megtalálja Keressen fel bennünket, és dolgozzon velünk; garantáljuk a minőségi, gyors munkavégzést!