Társasház alapító okiratához  illetve Meglévő társasházak alapító okiratának módosításához és új társasházak alapításához a 8/2018 AM rendeletnek megfelelően elkészített vázrajzot (digitális alaprajz) kell benyújtani a földhivatalba vizsgálatra.

A vázrajz (alaprajz) készítésének folyamata:

Kiinduló alapadatok, melyek a munkadíjat is meghatározzák:

  • A tervrajzok (alaprajzok) digitális, vektoros formátumban rendelkezésre állnak.
  • A tervrajzok (alaprajzok) csak papír alapon vannak meg. Ebben az esetben digitalizálni, vektorizálni( újra szerkeszteni) szükséges a rajzokat.
  • Ha nem áll semmilyen alaprajz a rendelkezésre, az ingatlan felmérése az első lépés, a mérés alapján tudjuk elkészíteni az alaprajzokat. Mérésre még akkor lehet szükség, ha egy épülő társasház építése során jelentős eltérések keletkeznek az alaprajzokban a tervekhez képest.
  • A munka során megrendeljük a földhivatali alapadatokat, elkészítjük a vázrajzokat a kapcsolódó, földhivatal által megkövetelt műszaki dokumentációt és leadjuk a komplett anyagot a földhivatalba vizsgálatra, a földhivatal ezután értesít minket, ha záradékolta a munkát.
  • Az ügyvéd ezt követően a záradékolt vázrajzokat alapító okirattal együtt benyújtja a földhivatal ingatlan-nyilvántartási osztályához átvezetés céljából.

Keressen elérhetőségeinken!

Kapcsolatfelvétel