Kettő vagy több telket össze szeretne vonatni egy helyrajzi szám alá.

Az összevonás a földhivatali adatszolgáltatás megrendelésével, (csak földmérők kérhetnek ilyen jellegű az összevonás elvégzéséhez nélkülözhetetlen „műszaki” adatszolgáltatást) illetve az összevonandó terület helyszíni felmérésével kezdődik.

Ezután a földmérő elkészíti a vázrajzot, amit benyújt a földhivatalnak, majd a földhivatal záradékolja ezt (műszakilag ellenőrzi) és ha mindent rendben talál, pecséttel hitelesíti azt. A záradékolt vázrajzot a földmérő leadja a megbízójának és ezzel a földmérő be is fejezte a feladatát.

Ezután a megbízónak, egész pontosan a tulajdonosoknak alá kell írni a vázrajzot, és egy kérelemmel együtt elvinni az önkormányzathoz, amelynek jó esetben hozzá kell járulnia egy határozattal az összevonáshoz, mivel már előzetesen az elvi engedéllyel engedélyezte azt.

A már jogerős önkormányzati határozattal és a vázrajzzal-amelyen már az önkormányzati pecsét is megtalálható- vissza kell fáradni a földhivatalba, ahol átvezetik a változást, azaz már a térképen meg a tulajdoni lapon is a megbízó által megrendelt összevonás által létrejött állapot fog látszódni.

Keressen elérhetőségeinken!

Kapcsolatfelvétel

Telekösszevonás

telekösszevonás

telekösszevonás – mint az a nevéből is kikövetkeztethető – több telek egyesítésére szolgáló eljárás, amelyet földmérők segítségével lehet végrehajtani.

telekösszevonás, vagy másik nevén a telekegyesítés két, vagy több telek egy helyrajzi szám alá vonását jelenti, amit egy földmérő szakembernek kell elvégeznie. Értelemszerűen akkor van erre szükség, amikor egy telek nem elegendő méretű a felépíteni szándékozott épület számára, ám a szomszédos telek, vagy telkek megvásárolhatóak, és így már megoldható az eredeti elképzelések megvalósítása.

Azt ugyanis tudni kell, hogy egy építési telek csak a területének bizonyos hányadáig beépíthető: többnyire 25% körül, azonban nagyvárosokban, illetve a hétvégi telkek építési övezeteiben jelentősen eltérő is lehet. A legkisebb építési telkek 300-400 négyzetméteresek, de szabadon álló épületek számára a 700 négyzetméternél kisebb területű telek már igen ritkának mondható. A nagyvárosi területeken a beépítés mértéke jelentősen meghaladja a fent említett mértéket – 50, 70, 80, vagy akár 100% is lehet -, viszont a nagy zöldterületet igénylő beépítések esetén nem ritka a 20, 15, vagy akár a 10%-os beépítés sem. Ilyenkor szokott az előfordulni, hogy telekösszevonásra van szükség, ami alapvetően egy bürokratikus folyamat.

telekösszevonás során a telkeknek egy helyszíni ellenőrző felmérésen kell átesniük, amit földmérőnek kell elvégeznie. Ezt követően elkészítik az telekösszevonási vázrajzot, majd ezt és a kitöltött dokumentumokat be kell nyújtani a területileg illetékes földhivatalba. Az elbírálás, az engedélyezés, a telekszomszédok fellebbezési idejének kivárása és a változás átvezetése után viszont indulhat az építkezés!

Egymás melletti telkeket vásárolt, és szeretné azokat egyesíteni, hogy nagyobb ingatlant építhessen a területen? Bízza tapasztalt vállalkozásunkra a telekösszevonást, majd, ha minden készen áll, az építkezés előtti feladatokat is! Rövid határidővel, kedvező árakon dolgozunk, munkánk minőségére pedig garanciát jelent elégedett megrendelőink hosszú sora, tehát, ha telekösszevonásra, vagy más földmérő munkák elvégzésére lenne szükség, érdemes Önnek is bennünket választania!

Ha felkeltettük az érdeklődését, és szeretne többet is megtudni a telekösszevonás folyamatáról, árainkról, más szolgáltatásainkról, illetve, ha megbízást adna cégünknek, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!

Keressen elérhetőségeinken!

Kapcsolatfelvétel

Telekösszevonás Pest megyében: telekegységesítésért forduljon hozzánk!

telekegységesítés

telekegységesítés, más néven telekösszevonás – ahogy a nevéből is kikövetkeztethető – két, vagy több telek egy helyrajzi szám alá vonásakor szükséges.

Ha építkezni akarunk, ahhoz egy megfelelő méretű telekre van szükség, amire csak meghatározott hányadban lehet épületet emelni. Ha a telek túl kicsi, akkor csak egy megoldás van a megnövelésére: meg kell vásárolni a szomszédos telkeket, vagy legalábbis egy részüket, majd egyesíteni kell őket egyetlen telekké, ami már elegendő méretű ahhoz, hogy a tervezett épület elkészülhessen rajta. Ezt a folyamatot nevezzük telekösszevonásnak, más néven telekegységesítésnek, amihez földmérő segítségére van szükség.

telekegységesítés – hasonlóan minden más, földterületekkel kapcsolatos ügyintézéshez – meglehetősen bonyolult folyamat, amit egy nem ezzel a szakterülettel foglalkozó magánszemély biztosan nem fog tudni átlátni, ám nem csak az esetleges hibák elkerülése végett van szükség a földméréssel foglalkozó szakemberek szakértelmére. Az egyesítendő telkeknek egy helyszíni ellenőrző felmérésen kell átesniük, amit a földmérőknek kell elvégezni, ezt követően elkészítik az telekösszevonási vázrajzot, majd ezt és a kitöltött dokumentumokat be kell nyújtani a területileg illetékes földhivatalba. Mindezeket az elbírálás, az engedélyezés, a telekszomszédok fellebbezési idejének kivárása és a változás átvezetése követi, és csak mindezek után lehet kényelmesen hátradőlni, mivel a telekegységesítés végre befejeződött.

Ha a telekösszevonásra Pest megyében lenne szüksége, és ehhez földmérőt keres, érdemes Önnek is bennünket választania! Tapasztalatunknak és szakértelmünknek köszönhetően a telekegységesítés nem csupán pontos és szakszerű lesz, de gyorsan el is készül, és az árakkal is meg lesz elégedve. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és szeretné igénybe venni szolgáltatásainkat, illetve, ha kérdése lenne tevékenységünkkel és árainkkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!

Keressen elérhetőségeinken!

Kapcsolatfelvétel