Kettő vagy több telket össze szeretne vonatni egy helyrajzi szám alá.

Az összevonás a földhivatali adatszolgáltatás megrendelésével, (csak földmérők kérhetnek ilyen jellegű az összevonás elvégzéséhez nélkülözhetetlen „műszaki” adatszolgáltatást) illetve az összevonandó terület helyszíni felmérésével kezdődik.

Ezután a földmérő elkészíti a vázrajzot, amit benyújt a földhivatalnak, majd a földhivatal záradékolja ezt (műszakilag ellenőrzi) és ha mindent rendben talál, pecséttel hitelesíti azt. A záradékolt vázrajzot a földmérő leadja a megbízójának és ezzel a földmérő be is fejezte a feladatát.

Ezután a megbízónak, egész pontosan a tulajdonosoknak alá kell írni a vázrajzot, és egy kérelemmel együtt elvinni az önkormányzathoz, amelynek jó esetben hozzá kell járulnia egy határozattal az összevonáshoz, mivel már előzetesen az elvi engedéllyel engedélyezte azt.

A már jogerős önkormányzati határozattal és a vázrajzzal-amelyen már az önkormányzati pecsét is megtalálható- vissza kell fáradni a földhivatalba, ahol átvezetik a változást, azaz már a térképen meg a tulajdoni lapon is a megbízó által megrendelt összevonás által létrejött állapot fog látszódni.

Keressen elérhetőségeinken!

Kapcsolatfelvétel

Telekösszevonás Pest megyében: telekegységesítésért forduljon hozzánk!

telekegységesítés

telekegységesítés, más néven telekösszevonás – ahogy a nevéből is kikövetkeztethető – két, vagy több telek egy helyrajzi szám alá vonásakor szükséges.

Ha építkezni akarunk, ahhoz egy megfelelő méretű telekre van szükség, amire csak meghatározott hányadban lehet épületet emelni. Ha a telek túl kicsi, akkor csak egy megoldás van a megnövelésére: meg kell vásárolni a szomszédos telkeket, vagy legalábbis egy részüket, majd egyesíteni kell őket egyetlen telekké, ami már elegendő méretű ahhoz, hogy a tervezett épület elkészülhessen rajta. Ezt a folyamatot nevezzük telekösszevonásnak, más néven telekegységesítésnek, amihez földmérő segítségére van szükség.

telekegységesítés – hasonlóan minden más, földterületekkel kapcsolatos ügyintézéshez – meglehetősen bonyolult folyamat, amit egy nem ezzel a szakterülettel foglalkozó magánszemély biztosan nem fog tudni átlátni, ám nem csak az esetleges hibák elkerülése végett van szükség a földméréssel foglalkozó szakemberek szakértelmére. Az egyesítendő telkeknek egy helyszíni ellenőrző felmérésen kell átesniük, amit a földmérőknek kell elvégezni, ezt követően elkészítik az telekösszevonási vázrajzot, majd ezt és a kitöltött dokumentumokat be kell nyújtani a területileg illetékes földhivatalba. Mindezeket az elbírálás, az engedélyezés, a telekszomszédok fellebbezési idejének kivárása és a változás átvezetése követi, és csak mindezek után lehet kényelmesen hátradőlni, mivel a telekegységesítés végre befejeződött.

Ha a telekösszevonásra Pest megyében lenne szüksége, és ehhez földmérőt keres, érdemes Önnek is bennünket választania! Tapasztalatunknak és szakértelmünknek köszönhetően a telekegységesítés nem csupán pontos és szakszerű lesz, de gyorsan el is készül, és az árakkal is meg lesz elégedve. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és szeretné igénybe venni szolgáltatásainkat, illetve, ha kérdése lenne tevékenységünkkel és árainkkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!

Keressen elérhetőségeinken!

Kapcsolatfelvétel