Ha szeretne egy új házat építeni, sokszor előfordul, hogy az építésznek a tervezéshez szüksége van egy tervezési felmérésre.

Egy jó terv elkészítéséhez nélkülözhetetlen információk az adott helyszínről:

a telek méretei, területe, lejtési viszonyai, a területen található műtárgyak, növényzet pontos elhelyezkedése, domborzatos területen a környező épületek elhelyezkedése. Legcélszerűbb, ha az építtető az egyeztetés végett közvetlenül a földmérőhöz irányítja az építészt.

Keressen elérhetőségeinken!

Kapcsolatfelvétel

Leggyakrabban előforduló feladatok, amit az építészek kérnek a földmérőktől:

A telek domborzati viszonyainak- meredekségének, rendezetlenségének- pontos felmérése nélkül nem tudja elhelyezni az épületet, alapozási módot tervezni vagy egyáltalán az adott építési övezet magassági korlátozásait betartani. Ilyenkor a földmérő szintvonalas térképet készít. A szintvonalas felmérés alapján a felszíni csapadékvíz elvezetés is tervezhetővé válik.

Az építész kérhet teljes körű síkrajzi felmérést amely tartalmazza a telek oldalhosszainak a méreteit a lehetséges legnagyobb pontossággal, a telken található épületeket, fákat, utakat, növényzetet, közműveket, az esetleges utcai csatlakozást stb. Sokszor az építési engedély kiadásához abszolút azaz Balti tengerszint feletti magasság megadása szükséges, ezt is a földmérő határozza meg. “Panorámás” teleknél szintén jó ha tisztában vagyunk a környező épületek magassági adataival, hiszen ebből kiindulva lehet meghatározni a szükséges épületmagasságunkat, hogy valóban legyen kilátás.

A felmérés történhet EOV-ben >Egységes Országos Vetületi Rendszer< -ben. A földhivatali nyilvántartások  nagy része ezt használja már. Leegyszerűsítve úgy lehet ezt értelmezni, hogy Magyarországot elhelyezték egy óriási koordinátarendszerben, így minden egyes pontjának tudunk koordinátát (X,Y) adni-így például a telekhatároknak is.

Ha már „számítógépes” a földhivatali nyilvántartás „DAT”-os (már digitális az alaptérkép) , akkor mindenképpen célszerű a felmérést EOV rendszerben elkészíteni, ugyanis ilyenkor az is kiderül, hogy a kerítés jó helyen van-e, így elkerülhetőek a későbbi birtokjogi viták vagy perek. A felmérés végeredménye is egy számítógépes file, amit a földmérők és az építészek által használt rajzoló-szerkesztő programok között át lehet konvertálni. Természetesen ha szükséges, ki is lehet nyomtatni a felmérés végeredményét.

Közművek, utak tervezéséhez is elengedhetetlen a geodéziai felmérés, sőt ha a terepviszonyok megkivánják a kerttervezés első lépése is egy a földmérő által készített helyszínrajz.
Ha kész a terv, indulhat a kivitelezés.

Keressen elérhetőségeinken!

Kapcsolatfelvétel

Tervezési felmérés pontosan, körültekintően

tervezési felmérés

Tervezési felmérés pontosan, körültekintően a színvonalas tervek elkészítéséhez. Könnyítse meg az építész munkáját profikkal, keressen minket!

Bizonyos ingatlanok építése előtt felmerülhet az építész részéről tervezési felmérés, amely nagy mértékben megkönnyíti a szakember munkáját. A dokumentumból kiderülhet például, hogy az adott telek milyen lejtési viszonyokkal rendelkezik, van-e rajta műtárgy, amelyhez kell igazodni a kivitelezés során. Rengeteg mindenre választ kaphatnak a szakemberek, ez pedig óriási segítség számukra, hiszen ebben a formában jóval könnyebb lesz majd az ingatlan minőségi kivitelezése. Ahhoz, hogy a tervezési felmérés valóban megfelelő iránymutatást adjon, a dokumentumok elkészítését célszerű tapasztalt, körültekintő személyekre bízni. Amennyiben Önnek is szüksége lenne ehhez profikra, keressen bennünket bizalommal!

A tervezési felmérésben is otthonosan mozgunk, ezen a területen is igazán hatékony segítséget tudunk nyújtani. Munkánkat lelkiismeretesen, körültekintően végezzük el, hiszen tudjuk, hogy rengeteg minden múlhat a tervezési felmérésen. Mindent figyelembe veszünk, így a szakembereknek átlátható, pontos dokumentumokat tudunk biztosítani, amik ténylegesen segíteni fogják a munkafolyamatokat az adott területen. Garantáljuk, hogy százszázalékban elégedett lesz a végeredménnyel. Lényegesnek tartjuk, hogy maximálisan alkalmazkodjunk a körülményekhez, velünk nagyon könnyű időpontot egyeztetni, tervezni. Rugalmas, megbízható szakemberekkel gyerekjáték lesz az előkészület, mindenképp megéri bennünket választani a felméréshez.

Keressen minket a tervezési felmérésért, és az előkészület gördülékeny és stresszmentes lesz! Honlapunkon bővebb információkat is találhat rólunk, más szolgáltatásainkról. Többek között épületfeltüntetést is vállalunk. Korrekt árakért cserébe biztosítjuk a minőségi munkát. Ha kérdései lennének, vagy igénybe venné a segítségünket, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.