A földmérőre telek kitűzést is bízhat!

A földmérőre szükség van szinte minden, telekkel, építkezéssel kapcsolatos projektben, így például szakember segítségét kérik akkor is, ha telek kitűzés a feladat. A telek kitűzés, a telekhatár kijelölése olyan feladat, amit csak azok a földmérők végezhetnek el, akik ingatlanrendező minősítés birtokában vannak.

A földmérőt általában akkor hívják a telek kitűzéshez, ha földterület nincs kerítéssel elhatárolva és valamilyen vitás ügyet szeretne elrendezni a tulajdonos. Természetesen egy ilyen konfliktus akkor is kialakulhat, ha már húztak fel kerítést a telek körül, de valamelyik szomszéd igényt nyújt be a felülvizsgálattal kapcsolatban. Ha valaki új telket vásárol, amit nem határol kerítés vagy egy már meglévő telek köré tervez új kerítést felhúzni, építkezést akar nyélbe ütni, szintén egy profi földmérő közreműködését érdemes igénybe venni.

földmérőnek segítségül kell hívnia az ingatlan-nyilvántartási térképet és az ebben szereplő információk alapján kell a birtok határait kijelölni, illetve ellenőrizni. A telek kitűzést, illetve a meglévő telek határok megváltoztatását is dokumentálni kell. A telekalakítási változási vázrajzban minden, az előzőtől eltérő információt rögzíteni kell.

A földmérőnek szüksége van a megfelelő dokumentumokra a szóban forgó telekről, de az olyan alapvető eszközökre is, mint amilyenek a fakarók, amiknek a segítségével a határokat jól észrevehetően jelölni lehet. A karók az ingatlan-nyilvántartási térképben jelzett határ töréspontjain helyezkednek el. A telek kitűzés mindig a szomszédok bevonásával történik, a többi tulajdonos tudta nélkül nem történhet meg. Minden eltérés komoly anyagi kárt jelenthet, így nem érdemes megspórolni a földmérő munkáját.

Amennyiben telek kitűzéshez szeretne szolgáltatást igénybe venni, hívjon minket bizalommal! Az irodánkra számíthat, ha megbízható földmérő tudására van szüksége. A weboldalunkon részletesen bemutatjuk tevékenységünket, de szívesen válaszolunk minden kérdésre a feltüntetett elérhetőségeink egyikén!