A földmérésről kicsit másképpen

Az emberek jelentős része nem is gondolná, hogy a földmérés már az ókori civilizációkban is ugyanolyan fontos volt, mint napjainkban. A kor nagy építkezései vagy az öntörőrendszerek megvalósítása elképzelhetetlenek voltak nélküle. A birtokhatárok kitűzésénél és az adók kivetésénél szintén kulcsfontosságú szerepet töltött be, ezzel kapcsolatban pedig a kutatók több tárgyi bizonyítékot is találtak a régészeti ásatások során.

A telekhatárok meghatározása, folyószabályozás, hosszú évszázadokon keresztül a mérnökök feladata volt, aztán a 20. században ez megváltozott. Ekkor kezdtek a különböző szakterületek elkülönülni egymástól, sőt, a földméréssel kapcsolatban is többféle irányzat vette kezdetét, például a fotogrammetria, ahol légi felvételek alapján készítenek méréseket. A topográfia szintén ehhez a területhez tartozik, amit eleinte katonai feladatokhoz hasznosítottak.

Amennyiben Önnek megbízható, gyakorlott szakemberekre lenne szüksége földméréshez, forduljon hozzánk bizalommal! Ezzel kapcsolatban gyors, minőségi, kedvező árú szolgáltatást biztosítunk ügyfeleinknek. Bővebb információkért vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!