Birtokhatárok ellenőrző bemérése szakértőktől!

A birtokhatárok ellenőrző bemérése általában az ingatlan adás-vételhez, a birtokba adáshoz, a szomszédos ingatlannal kapcsolatos viták rendezéséhez, illetve kerítésépítéshez szükséges.

A telekvásárlás mindennapos nem csak hazánkban, de az egész világon is, ám a birtokhatárok ellenőrző bemérésének elvégeztetése már jóval ritkább, pedig igencsak hasznos lenne minden egyes telekvásárlás után földmérőt hívni, aki elvégzi ezt a feladatot. Elég csak arra gondolni, hogy ha a telek akár csak egy kicsivel is nagyobb, mint amekkora területet körbekerítettünk kerítéssel, máris több százezer forintos kár keletkezett, ami ugyan csak egy esetleges eladásnál fog realizálódni, de akkor a jogos bevételünktől esünk el. Ha időben, ám jóval a vásárlás után vesszük észre a hibát, akkor sem késő elvégeztetni a birtokhatárok ellenőrző bemérését, ám vitás helyzetben így is, úgy is bírósági ügy lehet a dologból, amit jobb elkerülni.

A birtokhatárok ellenőrző bemérése során a földmérő szakember gyakorlatilag centiméterre pontosan képes meghatározni a telek tényleges határait. A kerítést érdemes csak ezt követően megépíteni, hiszen az utólagos átépítése újabb sok százezres veszteségként jelentkezik, ennek elkerülése viszont ez megelőzhető, a birtokhatárok ellenőrző bemérésének költsége pedig azonnal meg is térül.

A birtokhatárok ellenőrző bemérését  kizárólag földmérő végezheti el az olyan földrészleteken, amelyeknek határaival kapcsolatban bírósági eljárás nincs folyamatban, illetve az fel van függesztve. A birtokhatárok ellenőrző bemérésének eredménye a helyszínen kijelölt birtokhatár és a főbb kitűzési méreteket tartalmazó, valamint a nyilvántartott állapottól való esetleges eltéréseket kimutató kitűzési vázrajz.

Amennyiben a birtokhatárok ellenőrző bemérésére lenne szükség, válasszon Ön is bennünket! Cégünk nem csupán a birtokhatárok ellenőrző bemérését, de minden, a földméréssel kapcsolatos feladatot precízen végez el, így biztos lehet benne, hogy döntését nem fogja megbánni!

Ha kérdése lenne a birtokhatárok ellenőrző bemérésével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken!