Épületfeltüntetés használatbavételi engedélyhez: miért fontos?

Épületfeltüntetés használatbavételi engedélyhez: ne feledkezzen meg a változás bejelentéséről, az épületfeltüntetési vázrajz készítésben számíthat ránk!

Vannak olyan épületek, amikről egy adásvételnél vagy banki kölcsön felvételénél derül ki, hogy nincsenek az ingatlan nyilvántartásba bejegyeztetve. Ez óriási bonyodalmakat okozhat az érintett ingatlantulajdonosok számára, ráadásul még kellemetlen helyzetekbe is keveredhetnek a hatóságokkal. Bármilyen új épület kerül kivitelezésre egy adott telken, nagyon fontos, hogy az építtető ne feledkezzen meg az épületfeltüntetésről, mert így maguknak, és másoknak sem okozhatnak kényelmetlen szituációkat.

Ha az épületfeltüntetés használatbavételi engedélyhez elintézésre kerül, a kivitelezők egyrészt eleget tesznek a törvényi kötelezettségeknek, másrészt biztosíthatják, hogy a banki kölcsön felvétele vagy az adásvétel ne húzódjon el a bejegyeztetés hiánya miatt. A hitelfelvételnél azért fontos az épületfeltüntetés, mert egy üres területként bejegyeztetett ingatlan fedezeti értéke jóval alacsonyabb, emiatt a tulajdonosok sokkal rosszabbul járhatnak. Mindenképp időt, energiát kell szánni az ügyintézésre, akár szakemberek közreműködésével, mert így a bankok sem hozhatják kellemetlen szituációkba az ügyfeleket.

Az épületfeltüntetés használatbavételi engedélyhez földmérő segítségét igényli. A szakember megvizsgálja, felméri az új épületet, ezután pedig elkészíti az épületfeltüntetési vázrajzot, amit pedig majd a többi dokumentummal együtt kell benyújtani a hatóságok felé.

Amennyiben az épületfeltüntetéshez Önnek is szüksége lenne földmérőre, de nem talált még megbízható szakembert, ne kutasson tovább, mert jó helyen jár! A vázrajzokat a legmagasabb szakmai követelmények szerint készítjük el, biztos lehet benne, hogy a hatóságok el fogják fogadni. Igyekszünk minél rövidebb időn belül rendelkezésre állni, így az ügyintézés hamar lezárulhat. Rugalmas, ügyfélközpontú szolgáltatásunkkal biztosan elégedett lesz. Ha személyes megbeszéléshez időpontot egyeztetne, vagy kérdései lennének, keressen bennünket a megadott elérhetőségeinken!