Épületfeltüntetési vázrajz készítése: ne feledkezzen meg a fontos teendőkről!

Manapság nem számít ritkaságnak, ha a gyerekek felnőtt korukban a szüleik telkén kezdenek el építkezni. Ennek elsősorban anyagi okai vannak, hiszen a fiataloknak így már nem kell telekvásárlásra félretenniük. Másodsorban sokan szeretnének szüleik közelében maradni, mert előbb, utóbb róluk is gondoskodni kell, a közös telek pedig ehhez egyszerű, praktikus megoldást kínál. A ház kivitelezés során több mindennel is kell foglalkozni, többek között azzal, hogy a területen történő változások az ingatlan nyilvántartásban is fel legyenek tüntetve. Ahhoz, hogy el lehessen indítani az eljárást, a tulajdonosoknak szükségük lesz a használatbavételi engedélyre az önkormányzattól, és az  épületfeltüntetési vázrajzra.

Az épületfeltüntetési vázrajz fontos szerepet tölt be abban, hogy pontosítsa az új épület helyét. Így a tulajdoni lap és a térkép egyaránt a valóságnak lesz megfelelő, ennek köszönhetően például egy bankkölcsön intézésekor nem kerülhetnek kellemetlen helyzetbe a tulajdonosok. Az épületfeltüntetési vázrajzot földmérő készíti el. A munkálatok alapos felméréssel kezdődnek, csak ezután rajzolható le az adott terület. A körültekintő ügyintézéssel az emberek  súlyos pénzbírságoktól kímélhetik meg magukat.

Amennyiben Ön is szülei telkén építkezett, és az épületfeltüntetési vázrajz elkészítéséhez profi szakembert keres, ne kutasson tovább, mert jó helyen jár! Kellő tapasztalattal és gyakorlattal rendelkezünk e téren is: a helyszíni szemle után a jogszabályok figyelembevételével készítjük el a rajzokat. Precíz, gyors munkát végzünk, így lehetősége van rövid időn belül elindítani az ingatlan nyilvántartást érintő ügyintézést. Ügyfélközpontú, rugalmas szolgáltatásainkat kedvező áron kínáljuk az ügyfeleknek. Az épületfeltüntetési vázrajz elkészítésén kívül többek között telekmegosztással vagy épülettörléssel kapcsolatban is kereshet minket. Ha szeretne ajánlatot kérni, vagy bővebb információkra lenne szüksége az  épületfeltüntetési vázrajzról, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken