Épülettörlés bontás után: ha új ingatlant szeretne építeni

Épülettörlésre a bontás után, de még az új ingatlan építésének megkezdése előtt van szükség, és kizárólag szakember végezheti el!

Az ingatlanok adásvétele az utóbbi évtizedben rekordokat döntött, és ugyan az elmúlt évben tapasztalható volt némi visszaesés a statisztikák szerint, de nem nagy mértékben, és valószínű, hogy a továbbiakban sem folytatódik az esés, sőt, épp ellenkezőleg: további emelkedés várható. Emellett egyre több beruházás is indul, ami különösen a városokban jelenthet megszaporodó építkezéseket – bár tény, hogy az agglomerációk is egyre beépítettebbek -, ahol viszont üres építési telek már csak elvétve található, vagyis  bontásra lesz szükség.

Már maga az épület bontása is hosszadalmas feladat, hiszen be kell tartani az erre vonatkozó előírásokat is, de a végeztével nem indulhat meg egyből az új épület felhúzása;  előtte az épülettörlést kell megoldani.

Az épülettörlés oka, hogy a bontás után  a földhivatalnak végre kell hajtania az ingatlan-nyilvántartási átvezetést, ám ehhez szüksége van egy  törlést tartalmazó vázrajzra, amit a földmérő készít el a bontást követően. Ez a vázrajz azonban nem jöhet létre a hatósági bizonyítvány nélkül, ami igazolja, hogy a telken már nem áll épület; ezt a területileg illetékes önkormányzattól kell kikérni.

Mint látható, a bürokráciára jellemzően hosszadalmas műveletsorról van szó, ám szerencsére van segítség:  cégünk az Ön rendelkezésére is áll, ha építkezni szeretne, de egy bontásra váró épület áll a kiszemelt telken! Amennyiben beszerezte a hatósági bizonyítványt a területileg illetékes önkormányzattól, amin szerepel a telken található épület lebontásának ténye,  bízza ránk az épülettörlést a vázrajz elkészítésétől kezdve, egészen a földhivatali ügyintézésig, és garantáljuk, hogy nem fogja megbánni a döntését!

Ha felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége az épülettörléssel kapcsolatban, illetve, ha szeretné megbízni cégünket a feladattal, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!